KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Łatwe wysyłanie dużych plików

Firefox Send z szyfrowaniem plików i ochroną hasłem pozwala na bezpieczne przesyłanie plików (do 1 GB lub 2.5 GB). Po przesłaniu pliku Firefox Send generuje odnośnik, który można udostępnić odbiorcy. Masz również możliwość ustawienia hasła i zmiany ustawień wygaśnięcia ważności dla dodatkowej ochrony. Twoje pliki nie są zapisywane w chmurze – należą tylko do ciebie.

Film instrukcja  <<<kliknij

Wysyłanie plików

1.Kliknij ikonę Konto Firefoksa na pasku narzędzi.

2.Kliknij Firefox Send.

Otworzy się strona https://send.firefox.com/.

3.Kliknij przycisk Select files to upload i wybierz pliki, które chcesz wysłać.

4.Ustaw parametry wygaśnięcia i hasło (opcjonalnie) dla swoich plików. Domyślnie link wygasa po jednym pobraniu lub po jednym dniu. 

5.Kliknij Upload.

6.Skopiuj odnośnik i przekaż go odbiorcy plików. 

Odbieranie plików

Nie potrzebujesz Konta Firefoksa ani nawet przeglądarki Firefox, aby otrzymywać pliki za pomocą Firefox Send.

1.Kliknij odnośnik, aby pobrać pliki.

2.Wpisz hasło, jeżeli jest wymagane.

3.Kliknij przycisk Download.