KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Muzealna Akademia Malucha

Inauguracja roku akademickiego MAM 2019/2020 czyli Muzealnej Akademii Malucha.
Uczniowie klas 1a i 2c – biorący udział w MAM odebrali dziś indeksy 
Powodzenia 

1 października uczniowie klasy 1a uczestniczyli w projekcie “Moniuszko w Pałacu Ostrowskich” 
Dzieci dowiedziały się kim był Stanisław Moniuszko, czym zasłynął, czym się interesował oraz jakie stworzył muzyczne dzieła. Na zakończenie stworzyły portret artysty techniką plastyczną- wydzieranką.
Czas upłynął bardzo szybko, miło i pracowicie.

W “PODRÓŻ do MUZEOLANDII” wybrali się uczniowie klasy 1a.

W ramach projektu MAM – Muzealnej Akademii Malucha uczestniczyli w warsztatach, podczas których wspólnie stworzyli muzealnego kwiatka.
Uczniowie już wiedzą jakie działy i wystawy są w naszym muzeum oraz czym różni się wystawa stała od wystawy czasowej.

27 listopada uczniowie klasy 2 C byli w muzeum na zajęciach "Wujek Google”. Uczniowie wyszukiwali znaczenia pojęć związanych z muzeum.

W ramach Muzealnej Akademii Malucha uczniowie klasy 2c wzięli udział w warsztatach pt.,,Pan Maluśkiewicz”. Uczniowie wysłuchali wiersza Juliana Tuwima, dużo dowiedzieli się o wielorybach i motylach . Na koniec każde dziecko wykonało łódeczkę z łupinki po orzechy.