KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kalendarz roku szkolnego

ROK SZKOLNY 2021/2022:

1. Rozpoczęcie zajęć dydaktyczno-wychowawczych 1 września 2021r. (środa)
2. Dzień Edukacji Narodowej 14 października 2021r. (czwartek)
3. Dodatkowy dzień wolny od zajęć dydaktyczno-wychowawczych 15 października 2021r. (piątek)
4. Wszystkich Świętych 1 listopada 2021r. (poniedziałek)
5. Święto Niepodległości 11 listopada 2021r. (czwartek)
6. Dodatkowy dzień wolny od zajęć dydaktyczno-wychowawczych 12 listopada 2021r. (piątek)
7. Zimowa przerwa świąteczna 23 grudnia 2021r. – 31 grudnia 2021r.
8. Nowy Rok 1 stycznia 2022r. (sobota)
9. Święto Trzech Króli 6 stycznia 2022r. (czwartek)
10. Dodatkowy dzień wolny od zajęć dydaktyczno-wychowawczych 7 stycznia 2022r. (piątek)
11. Ferie zimowe 14 lutego 2022r.- 27 lutego 2022r.
12. Wiosenna przerwa świąteczna 14 kwietnia 2022r.– 19 kwietnia 2022r.
13. Święto Pracy 1 maja 2022r. (niedziela)
14. Dzień Flagi (dodatkowy dzień wolny od zajęć dydaktyczno-wychowawczych) 2 maja 2022r. (poniedziałek)
15. Święto Konstytucji 3. Maja 3 maja 2022r. (wtorek)
16.Termin egzaminu ósmoklasisty:
Język polski 24.05.2022r. godz. 9.00
Matematyka 25.05.2022r. godz. 9.00
Język obcy nowożytny 26.05.2022r. godz. 9.00
17. Boże Ciało 16 czerwca 2022r. (czwartek)
18. Dodatkowy dzień wolny od zajęć dydaktyczno-wychowawczych 17 czerwca 2022r. (piątek)
19. Dodatkowy termin egzaminu ósmoklasisty
Język polski 13.06.2022r. godz. 9.00
Matematyka 14.06.2022r. godz. 9.00
Język obcy nowożytny 15.06.2022r. godz. 9.00
20. Dzień Patrona + Dzień Dziecka 3 czerwca 2022r.
21. Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych 24 czerwca 2022r. (piątek)
22. Ferie letnie 25 czerwca 2022r.- 31 sierpnia 2022r.

 

Harmonogram zebrań z rodzicami i konsultacji

Rocznice i uroczystości patriotyczne